Engano från Janów Podlaski, akryl, 60 X 73cm. Målad av Andrzej Novák-Zempliński .
Se på stamtavlan

Den Arabiska Fullblodshästen


Historien har givit den Arabiska Fullblodshästen en unik särställning. Den är urkällan till så gott som alla varmblodiga hästraser. Arabhästen har alltid varit en uppskattad gåva mellan statsöverhuvuden världen över. Dess skönhet och underbara temperament är med rätta legendarisk. Den harmoniska exteriören har gjort att den under århundraden varit konstnärers favoritmodell.
Sata


är en arabisk fullblods sto, född 2002 i Salex Arabstuteri i Skinnskatteberg, uppfödare Torun Bratte. Hon har ett polskt ursprung och är efter Elton under Salexa. Sata kom till oss den 2004-09-12. Hon är en underbar snäll och lätthanterad häst med ett fantastiskt psyke.
Elton


Hingstlinje: Ilderim OA, imp. till Slawuta år 1900
Stolinje: Sahara OA imp. till Jarczowce 1845

"Elton är avelshingsten som under 1998 gjorde sin tävlingsdebut i nationella tävlingar i MSV klass Körning. Han placerade sig som 12:a i Maraton, 10:a i Precision och 9:a i Dressyren bland 15 startande, varav flertalet redan var etablerade ekipage i köreliten. Vid hans andra start i nationell tävling MSV klass, höjde han sig och fick en 6:e placering i Precision, medan Maraton och Dressyr gav samma placeringar som vid debuten.

Elton är hingsten på väg uppåt i en gren där Arabiska Fullblod saknats länge och han visade stor kapacitet, med sina kuskar redan vid debuten i tävling. Härmed är Elton värdig bärare av titeln årets Arab - Körning -98." SAHF medlemsinformation juni 1999.

Elton är en verklig allroundhäst. Utställd med mycket bra resultat både i Sverige och utomlands, tävlad i lätt- och msv klass i köring-98 -99. Elton har ett utomordentligt trevligt temperment och ett mycket stabilt psyke vilket han bevisligen nedärver till sina ankommor. Elton har avkommor som tävlar hoppning, dressyr och bruksridning.

Ägare: Salex Arabstuteri, Torun Bratte
Salexa

Ägare: Fam. Cederholms Arabstuteri (hemsida)